Zondag 11 september


Onderstaande programmagegevens zijn onder voorbehoud.


Voor alle concerten geldt dat de toegang gratis is. U kunt géén kaarten reserveren. Als u ruim op tijd aanwezig bent, lukt het altijd om een plaats te vinden.Uitvoerenden:
Nata Tsvereli, piano
Godfried Hoogeveen, cello
Hermitage Kwartet:
- Jacobien Rozemond, viool
- Floor Le Coultre, viool
- Francien Schatborn, altviool
- William McLeish, cello
Liesbeth Bosboom, cello
Irina Osetskaya, piano
Ekaterina Levental,harp/zang
Koorschool Utrecht


Aanvang 11:00 uur Toegang gratis


Een concert door het Kinderkoor van de Kathedrale Koorschool Utrecht. Muzikale leiding: Daniël Salbert en Margareth Iping. Het koor brengt een licht klassiek programma, bestaande uit meerstemmige (volks) liederen uit Zuid-Amerika, Spanje en Canada. Daarnaast worden enkele geestelijke werken ten gehore gebracht van Engelse componisten als B. Rose en J. Rutter.

Aanvang 12:00 uur Toegang gratisDe Weg

In een aangrijpende voorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op De Weg die zij als tiener aflegde. Die weg begon in Tasjkent en die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten.In een regie van Chris Koolmees vertelt en zingt Ekaterina over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, over het verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook over hoop voor de toekomst. De Weg toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden. Een tiener, vastberaden haar sprookje te vinden, vasthoudend aan haar verbeelding. Een bijzonder en persoonlijk verhaal - dat tegelijkertijd zo herkenbaar is - geïllustreerd door prachtige muziek.
Aanvang 13:30 uur Toegang gratis


Claude Debussy (1862-1918)
Cellosonate
Liesbeth Bosboom, cello; Nata Tsvereli, piano


Henriëtte Bosmans (1895-1952)
Cellosonate
Liesbeth Bosboom, cello; Irina Osetskaya, pianoAnton Arensky (1861-1906)
Kwartet voor viool, altviool en 2 cello’s
Leden van het Hermitage Kwartet met Godfried Hoogeveen, cello


Aanvang 15:30 uur Toegang gratisMasterclass Cello door Godfried HoogeveenKijk, hoor en ervaar hoe meestercellist Godfried Hoogeveen les geeft aan twee toptalenten. Hoogeveen studeerde bij grootheden als Jascha Heifetz en Gregor Piatigorsky en is als geen ander in staat om een rijke traditie door te geven aan een volgende generatie. Caspar Westerman speelt Chant du Ménestrel, op. 71 van Aleksandr Glazounov en Florianne Remme stort zich op het eerste deel van de Cellosonate in e, op. 38 van Johannes Brahms. Beide talenten worden daarbij begeleid door pianiste Irina Osetskaya.Aanvang 17:00 uur Toegang gratis


Johannes Brahms (1833-1897)
Cellosonate nr. 1 in e, op. 38
Godfried Hoogeveen, cello; Nata Tsvereli, piano


Mieczyslaw Weinberg (1919-1996)
Pianokwintet in f, op. 18
Hermitage Kwartet
- Jacobien Rozemond, viool
- Floor Le Coultre, viool
- Francien Schatborn, altviool
- William McLeish, cello
Nata Tsvereli, piano

Aansluitend bij de nazit een optreden van MONTANA.
Montana is een viermans band bestaande uit muzikanten die allemaal actief zijn in andere bands en alleen bij bijzondere gelegenheden - en dit is er een! - onder de naam Montana spelen. De leden zijn Rob Roemers, Jaap Wijn, Frans Meijer en Rob Metz. Zij spelen nummers van o.a. Elvis, Doobie Brothers, Creedence Clearwater Revival en Buddy Holly.