Kinderfestival 24 september


Op 24 september 2016 wordt in het kader van het Kinderfestival 2016 in De Poorterij in Zaltbommel twee maal de speciaal voor het festival gemaakte voorstelling Japie en Apie opgevoerd.

Aanvang van de voorstellingen: 14:00 en 16:00 uur.

De Toegang is gratis maar kaarten moeten wel gereserveerd worden. Dat kan via

De teksten voor de voorstelling Japie en Apie zijn geschreven door Youp van 't Hek die zich liet inspireren door het bekende kinderplaatsjesboek Monkie van Dieter Schubert. In dit verhaal raakt Japie zijn knuffeldier Apie kwijt. Waar is Apie toch? Japie kan hem niet vinden! Terwijl Japie aan het zoeken is, maakt Apie een spannende tocht waarbij hij allerlei dieren ontmoet. Uiteindelijk belandt Apie bij een poppendokter. Zal de poppendokter Apie kunnen helpen om Japie weer te vinden?

Het verhaal wordt natuurlijk verteld door Emmy Verhey. Een jeugdorkest van zo'n 25 man/vrouw zorgt onder leiding van Ton Snijders samen met het jeugd en kinderkoor van Koorschool Senta voor prachtige, begeleidende muziek. Ook wordt in de voorstelling gedanst o.l.v. Emma Metsers van balletschool Paulette Willemse. http://www.paulettewillemse.nlKortom, een sprankelende voorstelling met muziek en dans die u niet mag missen!

De voorbereiding van het orkest dat de muziek bij deze voorstelling verzorgt, kwam tot stand in samenwerking met de Muziekschool Zaltbommel.


Een kleine impressie van de voorstelling van vorig jaar:
Kinderfestival 24 september
Kinderfestival 24 september
Kinderfestival 24 september
Kinderfestival 24 september