Inleiding

Het programma van het Emmy Verhey Festival 2016 biedt iedereen die daar voor openstaat een ideale mogelijkheid om zijn of haar muzikale horizon te verbreden en de schoonheid van klassieke muziek te ontdekken en te ervaren. En dat allemaal in de intieme sfeer van de Gasthuiskapel, een werkelijk prachtige historische locatie. De concerten zijn gratis toegankelijk. Alle concertprogramma's zijn onder voorbehoud.

In het festival 2016 zijn, naast een aantal vertrouwde, zéér veel nieuwe gezichten te zien en - nog veel belangrijker - te horen. Opvallend veel jonge talenten wordt een kans gegeven om zich op het podium te manifesteren.
Sinds vorig jaar is de Gasthuiskapel een bijzonder fraai orgel rijker (voor informatie klik hier). Een uitgelezen kans voor Emmy Verhey om daar in de programmering volop gebruik van te maken.
Over programmering gesproken: het programma is dit jaar nog gevarieerder dan andere jaren. Een keur aan componisten van de Renaissance tot de 21e eeuw passeren de revue. Daarbij speciale aandacht voor de menselijke stem. Niet alleen in solo-verband of in een duet, maar ook in koorvorm komt de stem prachtig tot zijn recht en blijkt het een volmaakt en expressief instrument te zijn. Één ding zult u dit festival helaas moeten missen: Emmy Verhey als musicienne op het podium! Gelukkig zal zij echter als artistiek leider en gastvrouw alom aanwezig zijn op haar festival!

Het Bommels Bakhuys is een van de sponsoren van het festival. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september is er een speciaal driegangen Emmy Verhey menu. > Als u daarvoor reserveert, biedt het Bakhuys u gratis koffie met heerlijke zelfgemaakte friandises aan na het dessert. > Beide dagen kan er vanaf 18.00 uur worden gegeten, en genodigden voor het besloten concert op vrijdag kunnen ruim op tijd in de Gasthuiskapel zijn. Hetzelfde geldt voor Bakhuysbezoekers die het zaterdagavondconcert om > 20.15 willen bijwonen. Wat het driegangenmenu precies in gaat houden kunt u binnenkort op de site van het Bommels Bakhuys zien http://www.bommelsbakhuys.nl. Reserveren kan via of telefonisch via 0418-641619.
[B]